Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik werk in een winkel (jaarcontract) nu heb ik in de winkel, dankzij een kledingrek waar een wiel al een poos kapot was en die ik tig keer per dag naar buiten moest zeten een knie probleem ( gescheurde meniseus en kraakbeen )opgelopen.
Het rek blokkerde weer eens en ik gaf het een zet en verdraaide enorm mijn knie.Mijn baas was hiervan (rek) op de hoogte en heeft pas na het probleem het rek gerepareerd.
Nu zit ik thuis in de ziektewet ben geopereerd en heb nog steeds fysio na 3 mnd.Heb een hoop kosten moeten maken oa eigen risico enz. Is mijn baas aansprakkelijk? Mijn contract loopt pas over 4 mnd ten einde, dus moet nog terug gaan werken.......

Ik wens u een goed herstel. In ieder geval staat vast dat u schade lijdt in de uitoefening van de werkzaamheden. De werkgever moet dan kunnen aantonen dat zij alles gedaan heeft om het ongeval te voorkomen. Het lijkt erop dat dit niet is gebeurd, omdat uw werkgever het gebrekkige rek niet heeft vervangen. Het is dus niet uitgesloten dat uw zaak kans van slagen heeft als die feiten vast komen te staan. Omdat uw contract ten einde loopt en daarna mogelijk een ZW-uitkering ontvangt is het van belang dat u een advocaat inschakelt. U lijdt immers schade. U heeft ook recht op smartengeld enz.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag