Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk in een magazijn als uitzendkracht. Ik krijg altijd een bericht als ik ingepland ben en dat ik moet werken. Nu is het de laatste paar weken al een paar keer gebeurd dat ik een paar uur van tevoren een sms ontvang dat door omstandigheden de dienst is geannuleerd en ik niet hoef te komen werken. Mijn vraag is mag dit een paar uur van tevoren? En is het uitzendbureau dan verplicht om mij toch te betalen? Ik hou de tijd vrij om te werken. Hoe zijn hier de regels voor?

Als een uitzendkracht ten minste 4 kalenderdagen voor aanvang van de werkzaamheden wordt geïnformeerd over de dag(en) en de uren waarop hij/ zij moet werken, dan is er sprake zijn van een verplichte beschikbaarheid voor uitzendkracht.

Als er binnen deze 4 dagen een wijziging plaatsvindt, moet de werkgever het loon betalen waar de uitzendkracht voor ingepland stond. Onder het wijzigen wordt verstaan: minder uren, veranderde uren of helemaal geen uren.

Als een uitzendkracht niet 4 dagen van tevoren wordt opgeroepen, heeft hij/ zij geen verplichting om beschikbaar te zijn.

Het is geen vereiste om de uitzendkracht 4 dagen van tevoren op te roepen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag