Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk bij een groot bedrijf als gedetacheerde. Vanwege een conflict met mijn bureau wil ik nu overstappen naar een ander detacherings bureau.
Concurentiebeding en relatiebeding zijn niet van toepassing.
Echter hoor ik nu over conversiebeding.
Ook dit staat nergens in het contract e.d.
Kan ik nu in goed overleg met de werkgever waar ik voor werk overstappen naar een andere detacheerder?

Als u geen concurrentie relatie of ander beding heeft in uw overeenkomst die u verbiedt over te stappen dan zou u dat mogen doen. Maar het bedrijf waarvoor uw werkt heeft waarschijnlijk ook een overeenkomst met het detacheringsbedrijf waarin mogelijk opgenomen is dat niet toegestaan is dat zij u direct of indirect buiten het detacheringsbedrijf laten werken. Als dat het geval is kan overstappen voor zowel het bedrijf als voor u problemen opleveren.Als dat in uw overeenkomst en de overeenkomst van de inlener hierover niets staat, maar dat komt normaal niet voor, dan is er geen probleem en kunt u overstappen.

Beoordeel dit antwoord:

Indien er geen sprake is van een concurrentiebeding of een relatiebeding, maar wel van een conversiebeding is het van belang wat er precies in het conversiebeding staat. Daarnaast moet je ook rekening houden met de voorwaarden voor opzeggen van de overeenkomst. Waarschijnlijk dien je een termijn in acht te houden.
Verder wil je graag blijven werken bij de werkgever waar je momenteel werkt. Je zou kunnen informeren wat de contractuele relatie is tussen je huidige werkgever en je huidige detacheringsbureau. Daarbij kun je ook bekijken of je werkgever openstaat voor een andere detacheerder.
Kortom, indien het conflict niet oplosbaar is, kun je bekijken wat de mogelijkheden van de werkgever zijn met betrekking tot andere detacheringsbedrijven en jou.
Let wel, goed overleg met zowel de werkgever als de detacheerder kan van groot belang zijn voor een goede afloop. Zelfs als er sprake is van een beding wat de gewenste situatie belet is het mogelijk om in goed overleg tot een voor alle partijen acceptabele oplossing te komen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag