Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk 18.00 uur per week in een verpleegtehuis volgens rooster. Heb dus een vaste aanstelling als nivo 3. Per 1dec zijn er teveel nivo 3 medewerkers. En wij worden vervangen ( ik met nog 5 collegaas) door nivo 2. Er zijn vacatures op een andere afd. , maar daar wil ik niet werken.( andere doelgroep) of anders in de flexpool . Mijn vraag is kunnen ze mijn vaste contract per 1dec. Omzetten in een flex contract zonder mijn toestemming?

Uw vraag is niet helemaal duidelijk. Het lijkt mij dat u uw vaste contract (18 uur) mag behouden, maar dat u niet meer een vaste werklocatie krijgt. Uw vaste contract blijft dan gelijk, waardoor u aanspraak blijft maken op salaris voor 18 uur per week, en van een flexcontract is geen sprake.

U wilt volgens mij weten of de werkgever "zomaar" uw vaste werklocatie mag inruilen voor een flexibele werkplek. Het antwoord is: Nee. Dat mag niet "zomaar". Het is van belang om te bekijken wat hierover geregeld is in de CAO en arbeidsovereenkomst en wellicht dat er zelfs een sociaal plan van toepassing is?

U kunt een gesprek aanvragen met de HR afdeling van het bedrijf en hen vragen of ze kunnen kunnen uitleggen/ laten zien op waar (in de arbeidsovereenkomst/ CAO/ sociaal plan) staat dat zij de bevoegdheid hebben om van uw vaste plek een flexibele plek te maken. Komt u er met hen niet uit, dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw antwoord. HR afdeling is dat hetzelfde als P&O?


Graag gedaan en ja dat klopt, dat is dezelfde afdeling.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag