Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werd afgelopen weekend per brief benaderd door een incasso-bureau met de vraag of ik zsm een kleine 3000 euro wou voldoen, er werd niet bij vermeld waar de schuld vandaan kwam hier moest ik hen zelf voor benaderen.
De schuld waar hun het over hadden is een schuld die ik gemaakt heb in 2001! en het bleek te gaan over een schuld bij een mobiele telefoonaanbieder.
Ik vroeg aan ze waarom ze mij nu pas benaderden en niet bv 10 jaar geleden.
Als antwoord hierop kreeg ik te horen dat eerdere pogingen om mij te benaderen gefaald hadden (terwijl ik altijd gewoon ingeschreven heb gestaan op mijn adres) er werd beweerd dat ze al vanaf 2004 bezig waren om mij te vinden en hier waren ze recent pas in geslaagd.
Na enig zoekwerk op google kwam ik erachter dat het betreffende incasso-bureau niet bepaald een goede reputatie heeft (kom ik zo op terug).

Toen ik hierachter kwam heb ik het bedrijf opgebeld waar ik de originele schuld bij had opgebeld en kreeg daar te horen dat er meerdere mensen door hetzelfde betreffende incasso-bureau benaderd zijn omtrent verjaarde schulden die hun alsnog probeerden te innen. (de vrouw aan de lijn wist
Het bedrijf waar ik de schuld bij opgebouwd had is hier ook niet over te spreken en kiest daarom ook de kant van de gedupeerden, er is mij gevraagd om een brief van het incasso-bureau toe te sturen zodat hun manager hiermee aan de slag kon omdat hun ook vinden dat het incasso-bureau hier erg vreemd bezig is.

Ik heb aan de mobiele telefoon aanbieder toen gevraagd of hun mij misschien konden vertellen naar welk incassobureau mijn schuld toendertijd heen is gegaan dit bleek NIET het incasso-bureau te zijn waar ik door werd benaderd, maar een heel ander incasso-bureau.
Het incasso-bureau dat mij benaderd heeft koopt in bulk verjaarde schulden op en probeert alsnog mensen zover te krijgen dat ze betalen.

Ik heb elk telefoongesprek met het incasso-bureau opgenomen, ook waarbij hun beweren dat ze al vanaf 2004 achter me aan zitten terwijl dit gewoon een keiharde leugen is! hun hebben recent opnieuw verjaarde schulden opgekocht en mijn oude dossier zat daar in, dat is ook de reden dat ze me de afgelopen 11 jaar "niet konden vinden"
Er word me vanaf meerdere kanten (ook de mobiele telefoon aanbieder) aangeraden om hier werk van te maken

Dit is toch gewoon een poging tot afpersing/oplichting en zelfs bedreiging?

Ik heb de brief van hun waarin geld word geeist, 3 opgenomen telefoongesprekken waarvan er 1 uiterst onvriendelijk en eentje waarin er keihard gezegd wordt dat hun al vanaf het begin achter me aan zitten terwijl dit gewoon onzin is.
Kan ik hier iets mee?

Nog 1 laatste vraag. ben ik verplicht om aan te geven dat ik mijn eigen telefoongesprekken opneem?

Het incassobureau moet aantonen dat zij of de oorspronkelijke telecomaanbieder "de verjaring van de vordering heeft gestuit". Zij moeten u dus iedere vijf jaar een brief hebben gezonden (en om te bewijzen dat die ook daadwerkelijk is aangekomen, moet die brief dus ook per aangetekende post zijn verzonden) waarin zij aangeven dat zij nog een vordering op u hebben en dat zij deze nog betaald wensen te zien.

In uw geval (u woont al jaren op hetzelfde adres) vermoed ik dat er geen stuiting heeft plaatsgevonden. de vordering is in dat geval verjaard en kan niet meer geïncasseerd worden

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik ben wel een aantal keer verhuisd in de afgelopen 13 jaar. maar ik heb wel altijd ingeschreven gestaan op de adressen waar ik woonde.
Hun zijn ook niet het incasso-bureau waar mijn schuld in eerste instantie naartoe is gegaan.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag