Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik weet dat kinderalimentatie kan worden gewijzigd wanneer het hoofdadres gewijzigd wordt echter heb ik een vraag. Wanneer het kind voor een korte periode van 8 maanden wordt ingeschreven bij de vader, is het dan zo dat de vader kan onderbouwen dat hij geen alimentatie meer hoeft te betalen. Want conform mijn weten blijft het hoofdadres bij de moeder en wordt het kind alleen voor een korte periode ingeschreven bij de vader. Kunt u mij uitleggen wat ik hier mee moet?

Dat hangt er vanaf bij wie het kind woont die 8 maanden. Woont het kind ook 8 maanden elders, dan ben ik van oordeel dat over die maanden geen alimentatie verschuldigd is, maar wel door de andere ouder bij wie het kind dan niet woont.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor het antwoord. Ik was hier helaas al bang voor, aangezien het hoofdverblijf dus daadwerkelijk veranderd. Dan betekend het dat de moeder alimentatie verschuldigd is aan de vader over die 8 maanden. Echter heeft de moeder wel de kosten voor school en hobby's betaald in die 8 maanden, dat moet derhalve weer verrekend worden. Lastig parket.
Bedankt voor uw reactie!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag