Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik vraag mij af wat ik aan het volgende kan doen. Ik en mijn nu nog man liggen midden in scheiding. Gezamelijke advocaat, huis net verkocht overdracht moet nog plaatsvinden. Hij woont inmiddels samen met nieuwe vriendin. echtscheidingsconvenant nog niet rond. Mondelinge afspraken gemaakt dat we beide geld op de gezamelijke rekening stortten om de nu nog vaste lasten en nog een keer hypotheek te moeten betalen. Nu weigert hij geld te stortten. Wat kan ik hiermee... wat ik ook bedenk ik blijf de pisang. En ik kan al die kostten ook niet dragen alleen. Als ik niet betaal komen er aanmaningen. Als ik wel betaal kan ik fluiten naar de centen.. ga zo maar door.... Kom niet in aanmerking voor eigen advocaat. Daar verdien ik weer teveel voor maar heb ook schulden af te lossen nu.. Daar kijken ze dan weer niet naar.

U kunt uw ex partner een (aangetekende) brief sturen waarin u eist dat hij betaald. Doet hij dat niet dan kunt u naar de rechter stappen. U kunt dat zelf doen maar of dat versrstandig is maar de vraag. U kunt proberen via een incassobureau een afspraak op basis van no cure no pay te maken

Beoordeel dit antwoord:

Kaart e.e.a. bij de gezamenlijke advocaat. Als die dit niet met u beiden kan tackelen heeft u waarschijnlijk een aparte advocaat nodig. Als het een kwestie is van moeizame verhoudingen en emoties,zou een mediatende advocaat dit met u moeten kunnen oppakken. In dit soort zaken blijken er nog wel eens bijzondere logica's te zijn die met de juiste aandacht meer emoite dan redeneren weerspiegelen. Dit soort zaken niet direct goed regelen vanwege de kosten kan uiteindelijk veel duurder worden.
Verder geldt: Als ook u het geld voor de laatste hypotheekaflossing niet stort, heeft ook hij een probleem.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag