Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik verhuur mijn woning, gemeubileerd. Nu gaan de huurders eruit met 6 maanden en nu zit mijn badkamer vol met schimmel doordat er gewoonweg niet schoon is gemaakt. Mijn badkamermeubel heeft houd rot doordat het waarschijnlijk een waterballet is geweest en het niet op tijd droog is gemaakt. Mijn douchewand zit vol met schimmel en is ook gaan rotten. De onderkant bladdert er vanaf. Ook zijn er dingen beschadigd, zoals heel veel kringen in de salontafel en op het dressoir omdat er geen onderzetters geplaatst zijn en er ook niet direct is schoongemaakt.

Nu loopt de discussie: Zij zeggen nu: Ja, maar dat komt gewoon omdat het gebruikt is. Ik zeg: Dit komt omdat er onzorgvuldig mee om is gegaan.

Wat is nu de termijn van in gebruik nemen. Ik kan begrijpen dat zoiets gebeurd als je er 5 jaar woont, maar een appartement zo achter laten na 6 maanden is volgens mij onzorgvuldigheid?

Het hangt samen met de vraag of u instructies hebt gegeven onderzetters te gebruiken of in ieder geval voldoende reden hebt gegeven zorgvuldig om te gaan met de tafel vanwege dit soort ongewenste sporen van gebruik. Na zes maanden neig ik dan toch te zeggen dat men niet als een goed huisvader voor de zaken heeft gezorgd. Wat betreft de schimmel, dat is een kwestie van drogen en door luchten, normale handelingen. Daarvoor kunt u de schade verrekenen met de uitstaande borg. Denkt u dan wel aan de aanschafwaarde en de dagwaarde van de meubels en de onderdelen van de badkamer?

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag