Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik stel deze vraag namens mijn zoon van 19 . Hij woont bij mijn ex-vrouw maar heeft mijn hulp gevraagd. Hij is vorige jaar vader geworden, hij en zijn vriendin hebben een dochter gekregen. Helaas is de relatie tussen hun niet meer wat het is geweest en zijn ze ieder hun eigen weg gegaan. Hij heeft zijn dochter wel erkent en betaald ook alimentatie , van het kleine beetje wat hij verdient. Hij wil natuurlijk zijn dochter blijven zien en een goede omgangsregeling hebben , alleen wil zij dit via een rechter geregeld hebben en geeft niet veel medewerking. U begrijpt wel dat mijn zoon niet betaalkrachtig genoeg is om een advocaat te betalen.


Kunt u mij of liever hem advies geven wat te doen en wat zijn rechten zijn. Ondanks zijn jonge leeftijd wil hij zijn dochter natuurlijk regelmatig blijven zien en wij onze kleindochter.

Met vriendelijke groet

Het is ook in het belang van uw zoon dat via de rechter een omgangsregeling wordt afgesproken. Een omgangsregeling die vastgelegd is in een beschikking van de rechtbank heeft voor uw zoon meer waarde en biedt voor alle partijen meer houvast. Zeker indien de ex-partner weigerachtig kan zijn.

Het nadeel is inderdaad dat uw zoon dan zelf een advocaat moet inschakelen. Die kosten zijn in die zin beperkt indien uw zoon gebruik maakt van gefinancierde rechtsbijstand (op basis van zijn inkomen). In dat geval hoeft uw zoon voor de advocaatkosten slechts eenmalig een eigen bijdrage van enkele honderden euro's te betalen.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Beoordeel dit antwoord:

Hetgeen mijn voorganger stelt is juist. Kijkt u eens op de site van de raad voor rechtsbijstand voor de regels en de kosten om een advocaat toegewezen te krijgen. Indien afstand voor u of uw zoon geen belemmering is, mag u ook mij benaderen. Mijn kantoor doet ook mee aan de voorzieningen en mag op basis van gefinancierde rechtshulp bijstand verlenen in familiezaken. Ik wens uw zoon hoe dan ook sterkte en succes!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag