Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik moet voor mijn belastingaangifte het aantal ouderschapsverlofuren doorgeven, en officieel moet je een ouderschapsverlofverklaring hebben mocht de belastingdienst daar om vragen.

Nu kan ik zien dat ik vorig jaar 408 uur ouderschapsverlof heb gekregen aan het begin van het jaar. Deze uren heb ik echter niet allemaal gebruikt/geboekt i.v.m. langdurige ziekte.
 Deze uren ben ik aan het eind van het jaar wel allemaal kwijt.
 Over deze uren ontving ik geen volledig salaris, maar 20% korting op mijn gewone salaris en een ouderschapsverlofbijdrage (70% van het minimumloon)

Welke uren mag ik opgeven voor de ouderschapsverlofkorting? Alle uren die ontving over 2012 maar niet allemaal gebruikte door ziekte. Of mag ik alleen de werkelijk geboekte/opgenomen uren doorgeven?
Mijn werkgever gaf namelijk aan geen ouderschapsverlofverklaring af te geven, en vervolgens kreeg ik melding dat ik dan de geboekte uren moet opgeven.
Ben ik het niet mee eens. Dan krijg ik dus én geen salaris over die uren, én ook geen korting.

Wat is juist?



Er is blijkbaar een samenloop van ouderschapsverlof en arbeidsongeschiktheid. Wie ziek is tijdens ouderschapsverlof, heeft geen recht om deze uren alsnog (op een later tijdstip) op te nemen. Dat kan alleen met medewerking van uw werkgever als u om onderbreking van het verlof heeft verzocht. Dat kan alleen in bijzondere gevallen. Zie daarvoor de Wet Arbeid en Zorg.

Ik hoop dat u verder kunt met deze kwestie. Mocht u aanvullende vragen en opmerkingen hebben dan kunt een vervolgvraag stellen.

Succes en

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag