Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


ik moet verschijnen op de rechtbank, ik word verdacht van winkeldiefstal, maar er is geen bewijs., zat niks in mijn tas en staat niks op camera
Is het verstandig om een advocaat mee te nemen naar rechtbank? ik vind het enorm duur .

Het is altijd verstandig u te laten bijstaan door een advocaat, omdat de belangen in iedere zaak groot zijn. Een advocaat kan bovendien ook de juridische kant van uw zaak vertolken.

Een advocaat hoeft bovendien niet duur te zijn. Afhankelijk van uw inkomen worden de kosten namelijk - behoudens een eigen bijdrage - vergoed door de staat. Op het moment dat u wordt vrijgesproken kunnen de door u gemaakte kosten bovendien worden teruggevorderd.

Beoordeel dit antwoord:

In aanvulling op het voorgaande merk ik nog op dat u, indien u een inkomen heeft op of gelijk aan bijstandsniveau, er ook geprobeerd kan worden bijzondere bijstand aan te vragen voor de kosten die u in deze zaak zult moeten maken. Bij een laag inkomen (tot 18.700,- euro in het geval van een alleenstaande en tot 26.000,- euro in het geval van een meerpersoonshuishouden) , zal over het algemeen aan u ook de laagste eigen bijdrage worden opgelegd ad 143,- euro en komt u dus mogelijk ook voor genoemde bijzondere bijstand in aanmerking. Het is inderdaad altijd verstandig u in een strafzaak te laten bijstaan door een advocaat.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u voor uw antwoord. Nee ik heb een.modaal inkomen en ben getrouwd dus zal wel hoog bedrag worden.


Mijn kantoor is gevestigd in Rotterdam, maar ik kom regelmatig in Den Haag voor zaken.

Beoordeel dit antwoord:

Ons kantoor is gevestigd in Maastricht, maar we hebben een landelijke praktijk. Dat betekent dat we zaken doen door het gehele land en regelmatig in de regio Den Haag/Wassenaar zijn. Wij hebben een geheel strafrechtelijke praktijk en behandelen jaarlijks veel zaken, ook vergelijkbaar met de uwe. Ik ben ervan overtuigd dat wij u goed kunnen helpen met uw zaak.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag