Stel vraag

Particulier


Ik moest van mijn verzekeringsagent een taxatierapport laten maken bij een bedrijf. Nu staat er op het taxatierapport dat wij 10% moeten betalen van de taxatiekosten. Mogen bedrijven dit vragen en zijn wij verplicht dit te betalen?

Ja taxatiebedrijven mogen geld vragen voor het opstellen van een taxatierapport. Als u opdracht heeft gegeven moet u dit ook betalen. Wel kunnen de kosten van deskundigen meestal worden verhaald op degene die aansprakeiljk is of de verzekeraard. Is er sprake van taxatie om een verzekering af te sluiten dan komen die kosten voor uw rekening.

Beoordeel dit antwoord:

Ik begrijp het zo dat u 10% moet betalen OMDAT u de schade niet laat repareren zoals door de taxateur is begroot. Dat is doorgaans in de algemene voorwaarden van bijv BOVAG en herstelbedrijven vastgelegd in de algemene voorwaarden. Het is ook -de laatste jaren- gebruik. Overigens is het net zo gebruikelijk om u de 10% taxatiekosten terugtebetalen (of niet in rekening te brengen) als u de reparatie, conform herstel, laat uitvoeren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag