Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


ik lig in een scheiding en ik had mondeling met mijn aanstaande ex overleg gehad over een paar dingen waar zij afstand van zou nemen, en mijn kinderen van 18 en 21 jaar waren getuige toen ze vertelde waar zij afstand van nam maar nu neemt ze haar woorden terug, zij heeft dit mondeling gedaan en ik had haar gevraagd of zij dit op papier wilde zetten maar zij doet dit niet omdat ik bij haar vertrek haar huissleutel en haar pinpas van onze gezamelijke rekening heb terug gevraagd, omdat zij nu een eigen appartementje bewoont en haar loon op haar eigen rekening wordt gestort. We zijn nu nog in gemeenschap van goederen getrouwd. Het gene waar zij afstand zou nemen is mijn motor en een drive in disco van 30 jaar oud die ik voor ons huwelijk heb gebouwd en mee op pad ging en onze huidige auto omdat deze te duur is voor haar. maar mijn vraag is als ik mijn motor en disco op de naam van mijn zoon zou zetten cq verkopen aan hem kan mijn aanstaande ex dan nog aanspraak maken op deze dingen. Of raad u mij af om deze actie door te zetten, maar op deze manier kan ik als de scheiding een feit is mijn spullen terug krijgen van mijn zoon.

Gelet op het feit dat u in gemeenschap van goederen gehuwd bent, zijn alle goederen zowel van u als van uw echtgenote. De waarde hiervan dient in de echtscheidingsprocedure dan ook tussen u beiden te worden verdeeld. Overschrijving van de goederen aan uw zoon, zou van uw zijde een benadeling van de gemeenschap inhouden waarvoor u aansprakelijk kunt worden gehouden. Bij verkoop zal de opbrengt van de goederen alsnog tussen u beiden moeten worden verdeeld. Het maakt feitelijk dus geen verschil wat u doet, u zult gewoon moeten verdelen. Ik raad u aan alsnog te trachten met uw echtgenote tot onderlinge overeenstemming te komen over de wijze van verdeling. Indien dat lukt, kunnen de afspraken worden neergelegd in een convenant en kan dit convenant aan de rechtbank worden vervelend met het verzoek de inhoud hiervan over te nemen in de echtscheidingsbeschikking. Indien u wenst, kunt u contact met mij opnemen en kan ik u bijstaan in de afwikkeling van uw echtscheidingsprocedure.

Beoordeel dit antwoord:

De echtscheiding dient door de rechtbank te worden uitgesproken. Daarvoor hebt u sowieso bijstand van een advocaat nodig. U kunt samen met uw echtgenote een advocaat inschakelen of allebei door een eigen advocaat worden bijgestaan.
Als ik u mijn bijstand wenst, hoor ik dat graag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag