Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik huur sinds kort een appartement. Nu moest dit allemaal snel gaan en had ik er haast bij dus, mijn fout, ik heb nooit goed naar het huurcontract gekeken. Hier staat in dat ik geen huurtoeslag mag aanvragen. Daar de h


Is uw vraag of u dit wel of niet mag doen?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Eigenlijk heb ik twee vragen, of dit opgenomen mag worden in een huurcontract en of ik nu wel of geen huurtoeslag mag aanvragen. In mijn contract staat letterlijk:
De huurder is er van op de hoogte dat er geen huursubsidie kan worden aangevraagd.Dit kan niet verboden worden. Iets anders is of dat ook zo bedoeld is, of dat bedoeld is dat de huurprijs van de woning te hoog is voor huurtoeslag.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De kale huur is €600. Op de website van de belastingdienst heb ik het ook laten uitrekenen en of ik met mijn inkomsten en de kale huur recht heb op huurtoeslag en dat is zo. Wat kan ik nu het beste doen? Ik heb de belastingdienst gebeld en zij gaven aan dat ik het beste de vraag hier kon stellen voor advies.Er staat in de overeenkomst niet dat het niet mag, maar dat het niet zou kunnen. Dat klopt dus blijkbaar niet. Hoe dan ook, u kunt dit wel aanvragen. Succes.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor de snelle reacties.
Ik ga het aanvragen.Graag gedaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag