Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Ik huur een winkelpand in een klein winkelcentrum waar acht jaar geleden nog zeven winkels waren zijn we nu met twee Winkels en een supermarkt over. Mijn contract loopt tot februari 2022, nu heeft 23 september mijn verhuurder aangegeven dat ze de huur willen opzeggen en dat ik 27 november mijn pand moet opleveren.

Er is een alternatief, dat wil zeggen ik huur nu 55m2, het pand waar ik in zou kunnen is 133m2. En uiteraard krijg ik het casco opgeleverd en tegen een veel hogere huurprijs, buiten dat is het pand in slechte staat en missen bij sommige kozijnen stenen uit de muur en groeit de klimop aan de binnenkant.
Ik heb in maart mijn winkel nog opgeknapt aangezien ik wegens Corona moest sluiten.

Geachte heer, mevrouw,

De verhuurder kan niet op deze wijze de huur op zeggen.
Het huurcontract eindigt na het verstrijken van de eerste of tweede vijfjarentermijn niet automatisch. De huur moet worden opgezegd. En als de verhuurder of huurder de huur wil opzeggen, moet hij van te voren – dat wil zeggen: vóór het verstrijken van de betreffende vijfjarentermijn – een opzegtermijn van een (1) jaar in acht nemen.

De mogelijkheden (redenen) voor de verhuurder om op te zeggen zijn beperkt. Als de verhuurder wil opzeggen tegen het eind van de eerste vijfjaarstermijn dan kan dit alleen als:
U zich als huurder schuldig heeft gemaakt aan een slechte bedrijfsvoering, of
De verhuurder (of zijn directe familie) de bedrijfsruimte dringend zelf nodig heeft.
De verhuurder kan de huur uitsluitend op grond van deze redenen opzeggen. Hij kan de huur dus niet opzeggen omdat hij het pand bijvoorbeeld leeg wil verkopen.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag