Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik huur een appartement. De buren zijn aan het verbouwen en hebben een tweetal ramen geplaatst binnen 2 meter van de erfgrens van mijn appartement. Mijn huurbaas heeft hier geen toestemming voor gegeven. En heeft bezwaar ingediend bij de gemeente. Wat nu, als mijn huurbaas wordt gecompenseerd door de buren voor het overtreden van de regels? Wat zijn dan mijn rechten als huurder?

Als huurder wordt u in beginsel niet beschermd door de bepaling uit het BW waarin is bepaald dat vensters binnen twee meter van de erfgrens in beginsel niet zijn toegestaan (art. 5:50 BW).

In uw geval valt u terug op open normen: uw verhuurder moet zich als een goed verhuurder gedragen en uw buren mogen geen onrechtmatige hinder veroorzaken.

Ik zou uw verhuurder een brief schrijven waarin u hem met klem verzoekt om zich te blijven verzetten tegen de vensters. Ook wanneer de vergunning wordt verleend door de gemeente heeft uw verhuurder recht om te vorderen dat de vensters ondoorzichtig worden gemaakt, dit kunnen uw buren gemakkelijk doen met speciaal folie dat bij elke bouwmarkt te koop is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag