Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik huur al 12 jaar een recreatiewoning. De huur is altijd betaalt. Nu moet ik per 31 December eruit maar ik heb geen schriftelijke opzegging van mijn huurcontract gehad. Wat moet ik nu doen?

U huurt 12 jaar deze vakantiewoning, met als doel wonen?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

ik zit hier permanent met toestemming van de gemeente. nu heeft mijn verhuurder een zeer grote schuld bij de gemeente en heeft de mededeling al een jaar geleden gedaan aan mijn verhuurder dat als er niet betaalt wordt er per 1 januari een dwangsom komt van € 20.000 als ik er nog inzit. mijn verhuurder heeft mij niet tijdig schriftelijk op de hoogte gesteld dat ik uit mijn chalet moet maar mondeling afgelopen weekend medegedeeld dat ik er 31 december uitmoet. ik ben al bij de gemeente en woningstichting geweest maar niemand helpt mij. wat zijn mijn rechten en wat kan ik doen?


U moet onderscheiden het conflict tussen u en verhuurder en die van verhuurder met zijn gemeente: in principe mag verhuurder de huur niet opzeggen zonder het noemen van een in de wet genoemde reden omdat u huurbescherming toekomt. ik begrijp echter niet het verband tussen een schuld en de handhaving die de gemeente aanzegt dat huurder uit de woning moet, Dit laatste impliceert namelijk dat u niet permanent mag wonen volgens het bestemmingsplan?

Beoordeel dit antwoord:

Inderdaad is het van belang om inzicht te krijgen in de juiste feiten en dan met name over de handelwijze van de gemeente....

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

de gemeente wil dat alle bewoners van recreatiewoningen die permanent bewoont worden eruit gaan. Nu kan dat in mijn geval niet want ik heb een gedoogstatus van de gemeente gekregen. Maar nu doen ze het via de verhuurder.Ze hebben medegedeeld dat hij per 1 januari 2018 geen chalets mag verhuren aan mensen die permanent wonen in zijn chalets die hij verhuurd. Daarom krijgt hij een dwangsom van € 20.000 als alle mensen per 1 januari 2018 er niet uit zijn. Hij heeft mij dat alleen pas 14 december telefonisch medegedeeld. Dus niet 3 maanden van te voren en al helemaal niet schriftelijk. Wat ik graag wil weten of ik wel of niet een huurdersbescherming heb aangezien ik in een chalet woon.


Ik vraag me af of datgene wat verhuurder u en de anderen meedeelt wel waar is . Wat de gemeente doet kan eigenlijk niet. Omdat u een bepaalde status heeft en de anderen ook, lijkt het me overgangsrecht op zijn plaats. in ieder geval moet dit probleem grondig door een jurist worden onderzocht. Huurders wiens contract voor de tweede keer is hernieuwd hebben namelijk recht top een contract voor onbepaalde tijd.

Beoordeel dit antwoord:

Inderdaad moet deze kwestie diepgaander worden bestudeerd met alle voorhanden zijnde documenten. In de basis heeft u huurbescherming, maar de verhuurder kan wellicht de huurovereenkomst beëindigen op grond van het verwezenlijken van het bestemmingsplan. Hij moet dan wel aantonen dat hij is aangeschreven door de gemeente.

Als de verhuurder de waarheid spreekt dan is de kans groot dat u (op termijn) de woning wel dient te verlaten, al dan niet met een tegemoetkoming in de verhuiskosten.

U heeft in ieder geval wel een goede onderhandelingspositie ten opzichte van de verhuurder.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag