Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Ik hen een bedrijfspand verhuurt aan een B.V. in dit pand heeft men wiet gekweekt en het is door de politie ontruimd.De huurder is gestopt met het betalen van huur en heeft nog steeds een huurcontract.Kan ik beslag laten leggen op zijn privé vermogen omdat het hier gaat om een misdrijf

U kunt de huurder gewoon civiel gerechtelijk aanspreken op zijn betaling, en nadat u een vonnis heeft gehaald beslag leggen op de (on) roerende goederen van de Huurder. Indien op dat moment het rijk u al is voorgeweest in het kader van de kaal pluk actie dan zult u in de rij moeten aansluiten.
U zou eventueel ook een conservatoir beslag ter overweging kunnen nemen

Beoordeel dit antwoord:

Beslag op het privé-vermogen kan in principe niet. De huurder is immers een B.V. Feit is echter dat de huurder een strafbaar feit heeft gepleegd, wat jegens u als verhuurder zonder meer een ernstige tekortkoming oplevert. Het is helder dat deze vorm van wanprestatie voor u tot een groot schaderisico zou kunnen leiden (politieinval met schade aan het gehuurde van dien, en kostenverhaal door de energieleverancier en wellicht ook door de gemeente).

Als bij het opzetten van de wietkwekerij al helder was dat de B.V. op dat moment onvoldoende verhaal bood om uw schade te vergoeden, kan de bestuurder een persoonlijk verwijt worden gemaakt van het feit dat de B.V. uw schade niet kan vergoeden. Voor die schade is de bestuurder in privé aansprakelijk. Beslag leggen op het privé-vermogen is wat mij betreft dus mogelijk, als de B.V. althans onvoldoende verhaal zou bieden.

Beoordeel dit antwoord:

1 Hoofdregel is dat de BV moet betalen en de eigenaar & bestuurder worden beschermd door de beperkte aansprakelijkheid van de BV die er tussen zit.
2 Uitzondering is dat de bestuurder aansprakelijk is als deze onrechtmatig jegens u heeft gehandeld (art. 162, boek 6 burgerlijk wetboek)bijvoorbeeld door onbehoorlijk te besturen. Hier wist degene die illiegaal wiet kweekte dat ontruiming het gevolg zou kunnen zijn en dat daarmee het kunnen betalen van huurpenningen op de tocht zou kunnen komen te staan.
3 Aanpak. Persoonlijk aansprakelijk stellen voor veroorzaakte schade en beslag leggen (vermits er genoeg verhaal is bij de man in privé). Vaak kan er na het leggen van beslag wel gepraat worden over een regeling waarin u in ieder geval een deel van uw geld krijgt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag