Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb zojuist een vraag gesteld:
Over de rechtsgeldigheid van een 0 urencontract bij een uitzendbureau.
Dit wil ik graag toelichten.

Ik heb 3 maanden gewerkt voor het uitzendbureau met plusminus 200 gewerkte uren.

Ik wil en kan met een jaarcontract, in dienst treden van een opdrachtgever van het uitzendbureau.

Dit wordt belemmerd door een relatiebeding. Nu eist het uitzendbureau of 1500 gewerkte uren voor die opdrachtgever of een jaarsalaris als afkoopsom.
Ik vind dit buiten proportie. In mijn contract staat na een x aantal gewerkte uren. Kan uitzendkracht kosteloos over stappen.

Afgelopen week kreeg ik (uit het niets en zonder begeleidende brief een tweede gedeelte van mijn contract. Dit heb ik nog niet getekend ik wil namelijk weten of mijn contract zonder het tweede gedeelte eigenlijk wel rechtsgeldig is.

Of is er een andere manier om hier onder uit te komen?

Geachte vraagsteller,
De meeste uitzendovereenkomsten kennen dergelijke bedingen die rechtsgeldig zijn. U geeft echter helaas niet aan waar x aantal gewerkte uren voor staan. Overigens zal een soortgelijke bepaling ook zijn opgelegd aan de opdrachtgever.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het x aantal uren is niet toegelicht, maar staat zo in het contract.
Het werd mij pas tijdens het sollicitatiegesprek bekend dat het om 1500 uren ging of een jaarsalaris. Is er nog een mogelijkheid om deze situatie op een andere manier op te lossen?


Geachte vraagsteller,
Dat het aantal uren niet is ingevuld vind ik toerekenbaar aan het uitzendbureau en biedt dus wel (onderhandelings-)mogelijkheden m.i. Maar zoals ik al schreef: een soortgelijke bepaling zal ook wel zijn opgelegd aan de opdrachtgever. En de vraag is dus wat daarin staat. U kunt voor nader advies het beste vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere arbeidsrechtjuristen hier, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag