Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb vorige week maandag mondeling mijn ontslag ingediend bij mijn manager. Hiervoor heb ik zelf geen brief geschreven en ik heb ook geen schriftelijke bevestiging gekregen van de manager. Dit was een impulsieve beslissing van mijn kant, omdat ik geschorst was omdat er een (valse) klacht tegen me loopt en ik geen zin had in gezeur. Nu ben ik direct al uitgeschreven en ontvang ik geen salaris meer, ook al heb ik een maand opzegtermijn. Dat zou toch betekenen dat ik in ieder geval nog een maand in dienst ben en uitbetaald moet krijgen? En dat de klacht helemaal verwerkt moet worden (ik heb nl nog niets gehoord verder)?

Beste vraagsteller,
als u in een vlaag van woede of verstandsverbijstering uw baan hebt opgezegd geldt deze eenzijdig gerichte uitspraak niet als rechtsgeldig indien het voor de wederpartij duidelijk was in welke gemoedstoestand u zich bevond. Ik denk dat het verstandig is dat u (nu wel schriftelijk) uw uitspraak terugneemt en u dat u bereid bent om de werkzaamheden uit te voeren, en u uw loon opeist.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Monique,
Bedankt voor je snelle reactie en duidelijke antwoord.
Het indienen van mijn ontslag is inderdaad in een staat van emotie gebeurd. Al zou ik ondertussen door het hele (langdurige en slechtlopende) proces wel weg willen daar. Alleen dan wel met waar ik recht op heb. Dat zou volgens mij een maand opzegtermijn zijn en een afhandeling van de klachtenprocedure.
Bij een klacht, is het zo dat deze kan doorlopen na het indienen van ontslag? Want ik wil graag dat proces afronden, mijn goede naam herstellen en de aantekening uit mijn dossier schrappen. Of zou het dan beter zijn mijn ontslag toch terug te nemen?


Beste vraagsteller,
het advies luidt nog steeds; zo spoedig mogelijk uw werkgever schriftelijk inlichten dat hij uw eenzijdige voorstel tot be-
eindiging van het dienstverband onder de gegeven omstandigheden niet zo had mogen opvatten. De andere procedure (schorsing ) loopt dan gewoon verder. Bent u ambtenaar?

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag