Stel vraag

Particulier


Ik heb voor het uitoefenen van mijn beroep aantoonbaar met een verklaring van mijn werkgever mijn auto nodig. (ik transporteer materiaal dat niet met openbaar vervoer mee mag) Valt dit ook onder artikel 447, lid2 wbv Burgelijke Rechtsvordering? of is er een ander wet of regeling die dit regelt zodat ik in geval van beslag over mijn auto kan blijven beschikken. Mijn inziens is de auto in dit geval een noodzakelijk voer/werktuig.

Als de auto niet tot uw persoonlijke bedrijf behoort kortom op naam staat van een eigen bedrijf van u dan is artikel 447 niet van toepassing. Kortom er kan beslag op uw auto worden gelegd.

Mocht u schulden hebben en bang zijn voor een beslag dan zal dit in de eerste plaats gaan om loonbeslag. Op auto's wordt om allerlei praktische redenen niet snel beslag gelegd. Bijv omdat de waarde van een auto iedere maand terugloopt en daar heb je als beslaglegger niet zoveel aan. In het geval van schulden kunt u zich het beste wenden tot een bureau voor schuldhulpverlening om erger en dus beslagen te voorkomen.

Beoordeel dit antwoord:

Beslag op auto's is vaak bedoeld om druk uit te oefenen: betalen of verkoop auto. U kunt de auto aan een ander verkopen en zelf de lasten blijven dragen (bijvoorbeeld aan echtgenote als u niet in gemeenschap van goederen bent getrouwd of aan een familielid). Let ook op dat uw verzekering afgestemd wordt op de nieuwe verhoudingen. Regel het wel zo dat er geen koopsom open staat, daar kan anders vervolgens beslag op worden gelegd.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag