Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb vandaag via een "mailtje" te horen gekregen dat mijn jaarcontract (die geldig was tot 25 december 2015) niet verlengd wordt. Het is vandaag 27 januari? Toen ik vervolgens heb gevraagd waarom dit niet veel eerder doorgeven is, kreeg ik te horen dat het inderdaad netter is om dit mondeling te doen. volgens hun hebben zij dus een brief gestuurd op 15 december, naar mijn woonadres. Ik heb deze brief nooit ontvangen, maar dan ook echt nooit. En ookal zou dat kloppen, dan hebben zij zich toch niet gehouden aan de officiele opzegtermijn neem ik aan? 25-12 verloopt mijn contract en volgens de Taxi bedrijf hebben zij 15 december een brief verzenden (10 dagen eerder??!!) Ik heb zoiets nooit mee gemaakt, 10 dagen van te voren te horen krijgen een contract niet opnieuw verlengd wordt. En het ergste van dit allemaal is: Ze sturen mij weg na 3 jaar trouwe dienst, maar laten mij nog wel werken op 25 december (1e kerstdag) en op 1 januari, 7 januari en 14 januari. Ik heb 4 dagen erover heen gewerkt, maar contract werd niet "verlengd'. Ze zijn helemaal vergeten dat na 3 jaar werken automatisch een vast contract wordt, dus proberen zij mij vriendelijk weg te werken met een emailtje: succes in je toekomst en bedankt voor je trouwe jaren. Hoe moet ik dit nou oplossen zonder een inkomen? Recht op ww of gewoon een vast contract eisen waar ik dus recht op heb, omdat ik gewoon 4 dagen na mijn contract gewoon gewerkt hebt.
Alvast erg bedankt voor deze lange tekst, ik zou graag willen weten wat ik hieraan moet gaan doen.

Op basis van de informatie die u nu verstrekt, is het moeilijk om een concreet advies te geven. Daarvoor zou ik graag alle stukken zien.

Wat ik u wel kan vertellen is dat als u, nadat de overeenkomst eigenlijk was beƫindigd (volgens de werkgever), toch gewerkt hebt, wellicht sprake is van stilzwijgende verlenging van de overeenkomst. Als er dan een langer dienstverband is geweest dan drie jaar, kan er sprake zijn van een vast contract.

Dat zal echter heel erg afhangen van de stukken, dus indien u daarover nadere informatie wenst kunt u uiteraard contact met mij (of een andere advocaat) opnemen, die u daarin bij kan staan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag