Familie, Scheiden, Alimentatie
Particulier
In de familie heerst echter de sterke overtuiging dat alleen een levenstestament op zijn plaats is om mijn vader bij leven te kunnen vertegenwoordigen indien hij wilsonbekwaam raakt.
Ik ben het hier niet mee eens.
Mijn stelling is dat een levenstestament en een algemene volmacht in beginsel hetzelfde doel dienen en dezelfde juridisch gewicht hebben, alleen behelst een levenstestament een meer specifiekere omschrijving van eventuele wensen van de volmachtgever.
Weliswaar staat er op het internet veel hierover beschreven , maar gezien de belangen die hiermee gepaard gaan, wil ik deze vraag graag toch even aan de orde brengen in de hoop dat U mij kunt aangeven of mijn stelling correct is of niet.
Ik dank U op voorhand zeer voor Uw antwoord.
Het verschil tussen algehele volmacht en een levenstestament is niet zo groot. Het feit dat een levenstestament is opgemaakt wordt ingeschreven in een register en de algehele volmacht niet. Het levenstestament is echter een andere benaming voor een algehele volmacht. Natuurlijk kunnen er inhoudelijke verschillen zijn, maar dat heeft niet met de benaming te maken. Levenstestamenten kunnen ook verschillen van inhoud. De bedoeling van een algehele volmacht en dus ook van een levenstestament is dezelfde, onder meer iemand te kunnen vertegenwoordigen als hij/zij wilsonbekwaam wordt. Wat u dan wel en niet mag als gevolmachtigde hangt af van de inhoud van de notariƫle volmacht.