Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Ik heb van bekenden bij wie in oppaste spullen gestolen uit hun huis, daar zijn ze achter gekomen door het mij onder druk te vragen en dreigden camerabeelden bij de politie en bij zich te hebben van al een lange tijd. Daarnaast dreigden ze mijn werk, school, vrienden en famillie in te schakelen als ik niet meewerkte door de spullen terug te brengen. Ik heb hele erge spijt en maakte dit duidelijk aan hun dat ik ook absoluut zou meewerken. Maar vervolgens was ik iets vergeten, dat ik de volgende ochtend gelijk terug bracht. Echter blijven zij mij nog altijd beschuldigen van spullen en ik heb alles terug gegeven, ze blijven dreigen dat ze beelden bekijken en de politie dezelfde dag voor mijn deur komt, dat ik een strafblad krijg, huiszoekingsbevel en dat het in de krant komt als zij dat willen. Ik ben ieder moment angstig en heb al aangegeven dat ik alles heb gegeven. Ik weet dus ook niet meet wat ik moet doen. Wat kan ik het beste doen?

Ik begrijp dat het een lastige situatie is waar u in verzeild bent geraakt. Ik denk dat u zo goed mogelijk in gesprek dient te blijven met het oppasgezin, zodat ze wellicht toch geen aangifte doen.

Mocht er onverhoopt toch aangifte worden gedaan en ontvangt u naar aanleiding daarvan een uitnodiging ter verhoor bij de politie, of mocht u anderszins met de politie in contact komen, neem dan gerust direct contact op. Dan kan ik u mogelijk van nader advies voorzien.

Beoordeel dit antwoord:

Hier ben ik het mee eens

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag