Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb twee vraag over een onrechtmatige factuur.

Ik krijg sinds eind november facturen en aanmaningen over diensten waar ik geen opdracht of toestemming voor heb gegeven.
Ik kan niet bewijzen dat ik deze diensten niet heb afgenomen maar ik weet 100% zeker dat ik hier nooit zwart op wit en/of mondeling opdracht voor heb gegeven.
Er wordt nu zelfs gedreigd met incasso opdrachten.

Wat kan ik nu het beste doen? en bij wie ligt de bewijslast of ik het wel of niet heb gehad?

Als je echt zeker weet dat je nooit iets hebt getekend of toestemming hebt gegeven over de telefoon, dan zou ik een brief sturen naar het bedrijf vragend om bewijs dat u een overeenkomst met ze hebt. De bewijslast ligt bij het bedrijf en niet bij u.

Wanneer er echt incasso opdrachten binnenkomen stel ik voor dat u naar het juridisch loket in uw buurt gaat. Zij kunnen uw verhaal dan aanhoren en het gepaste advies geven en u ook doorverwijzen naar een juridisch adviseur.

Ook kunt u proberen op de naam van het bedrijf te googelen, er zijn bedrijven die hun geld proberen te verdienen door mensen bang te maken zodat ze gaan betalen. Als de eerste resultaten op die zoekopdracht sites zoals trosradar.nl en kassa.vara.nl zijn weet u al wat er aan de hand is.



http://www.juridischloket.nl/contact/bezoekhetjuridischloket/Pages/default.aspx

Beoordeel dit antwoord:



Een advocaat is niet nodig in tegenstelling tot wat student Meesters hierboven stelt. Een ervaren jurist kan dit probleem goedkoop oplossen.
Verder ligt de bewijsplicht bij de eiser, niet bij u.

U kunt voor meer advies/hulp vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere juristen hier, bijv. via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.

Ik help u hier graag bij.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag