Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb sinds een jaar een nieuwe buurman gekregen.
Zijn tuin grenst aan mijn oprit, en zijn tuin is hoger gelegen. Het probleem is nu dat de oude erfafscheiding die bestaat uit een oude heg en gaas niet voorkomt dat aarde van zijn tuin verzakt op mijn pad. Het is nu zo erg aan het worden dat tegels van de oprit omhoog komen, en de heg steeds meer gaat overhellen over het pad. . Ik kan als dit zo doorgaat op een gegeven moment mijn woning niet meer met de auto bereiken en ben op leeftijd.

De buurman heb ik hierop gevraagd of hij hier een oplossing voor zou kunnen vinden met de mensen die zijn tuin gingen aanleggen. Hij heeft aanvankelijk aangegeven er iets aan te doen, maar na herhaaldelijk vragen gebeurd er niets.

Nu krijg ik bericht van hem dat deze situatie al lange tijd zo bestaat en hij er bij de koop van de woning niet op gewezen is. Ik had het met de vorige bewoner moeten bespreken, die was 90 en is overleden dus dat lijkt mij nu niet relevant. Hij is de huidige eigenaar en er is een probleem.
Hij vind het geen dringend probleem, en wil er geen geld aan uitgeven zegt hij.

Kunt u mij informatie geven of ik hem verantwoordelijk kan houden voor het oplossen van het probleem? Komen de kosten dan enkel voor zijn rekening of moeten deze gedeeld worden? Wat kan ik doen als hij niets onderneemt?

Ik hoop dat u mij antwoord kan geven op deze vragen.

Met vriendelijke groet.

U mag van uw buurman vorderen dat hij meewerkt aan de oprichting van een duurzame scheidsmuur, een schutting bijvoorbeeld. De kosten van afbraak en nieuwe opbouw moeten gelijk worden verdeeld want de haag is mandelig.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag