Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb onlangs een huis gekocht, maar ik ben er nog niet ingetrokken. Bij het schoonmaken van de woning heb ik een lekkage in de keuken opgemerkt. Dit heb ik door een loodgieter laten repareren en ik heb het gemeld bij de verkoper en makelaar. De verkoper gaf als reactie op mijn mail aan dat hij de afvoer heeft laten ontstoppen voordat hij vertrok, zodat wij er geen last van zouden hebben. Ook gaf hij aan dat er al sporen van eerdere lekkage zichtbaar waren in de keukenkast toen hij daar kwam wonen. Dit gaf hij aan nadat ik mailde over sporen van lekkage in de keukenkast en waarom hij mij daar niet over had geinformeerd. Ik vraag mij nu af of ik de kosten voor de loodgieter kan verhalen op de verkoper onder de noemer van verzwegen gebreken? Of heb ik verzuimd aan mijn plicht doordat ik de lekkage niet hebt ontdekt bij de inspectie van de woning?

Altijd lastig. U heeft als koper een onderzoeksplicht, maar de verkoper heeft een mededelingsplicht. In dit geval lijkt mij dat het u niet te verwijten is dat u nu met een lekkage zit, zo kort na de overdracht. Dan kunt u de rekening bij de verkoper neerleggen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik sluit niet uit dat sprake is van een (verborgen) gebrek. Echter ik lees in uw vraag niet dat u de verkoper voordat u zelf een loodgieter heeft ingeschakeld, in gebreke heeft gesteld en de gelegenheid heeft gegeven om het gebrek zelf te (laten) herstellen. Dit zal de verkoper u tegen kunnen werpen als u de reparatiekosten op de verkoper zou willen verhalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag