Familie, Scheiden, Alimentatie
Particulier
Beste vraagsteller,
juridisch is het zo dat, indien geen afbetalingsregeling is afgesproken, de geldlening direct opeisbaar is. Echter nu u gedurende een zekere tijd de kennelijk bestendige afbetaling van 250 euro per maand accepteert, zou een rechter wel eens kunnen oordelen dat er een stilzwijgende regeling is getroffen. Niet juridische aspecten spelen hier ook mee; wilt u uw vader dagvaarden? Als hij echt geen geld heeft om de vordering in een of twee of drie keer te betalen; wat schiet u er dan mee op?
Reactie van de vraagsteller
Dank u voor u snelle antwoord!
Hij zal het zo snel mogelijk terug betalen, ik vraag er ook al 6 jaar om, ik ben zelf met deze regeling gekomen anders had ik nu nog niks, hij heeft ook een eigen zaak (cafetaria) al wel 15 jaar, ik denk zelf dat hij nog veel meer rood staat want hij kan zelf ook niks meer lenen zegt hij, mijn vader is ook behoorlijk ziek zware vorm van astma en heeft al meerdere keren op de itensivecare gelegen, en zag er niet goed uit, gelukkig is het tot nu toe nog goed gegaan, maar hoe zit het eigenlijk als hij komt te overlijden? we hebben wel dat schiftelijk dat als hij komt te overlijden dat hij 10 duizend euro bij mij heeft geleend met handtekening van hem, alleen is daar nu dus 2000 al van betaald.
Bij overlijden bent u zowel erfgenaam als schuldeiser van de boedel uit de erfenis. Er kunnen problemen ontstaan als er nog meer erfgenamen zijn en geen echtgenote. Het kan geen kwaad om aan dit probleem wat aandacht te besteden, alsmede dat de overige erfgenamen weet hebben van deze lening.