Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik heb met mijn auto een paal met daarop een bord van een voetgangersoversteekplaats omver gereden. De paal was een uur daarvoor geplaatst en stond op een trottoir. Achter het trottoir zijn parkeerplaatsen en ik wilde mijn auto daar parkeren. Het voorval vond plaats bij mijn werk. Enkele feiten:
-De paal stond tussen 2 parkeerplekken in, net voor de oversteekplaats. Echter belemmerde deze wel de vrije doorgang naar de parkeerhavens.
-De paal was niet in een opvallende kleur gespoten dus was moeilijk zichtbaar
-Het zebrapad ligt er al ruim een jaar en nu pas zijn er borden geplaatst.
-De paal is een uur na het voorval weggehaald en op een andere plek teruggeplaatst.

Aangezien de parkeerplaatsen en oversteekplaats op een drukke plek liggen was ik meer met het overige verkeer bezig dan met opletten of er niet toevallig iets was veranderd. Als ik naar mijn werk ga parkeer ik mijn auto 4 van de 5 keer op de beoogde parkeerplek dus ging ik er niet van uit dat er na een jaar opeens een paal stond.

Mijn vraag is nu: Maak ik veel kans op een schadevergoeding als ik de gemeente aansprakelijk stel voor de geleden schade aan mijn auto en zo ja, hoe kan ik dit het beste aanpakken?

Ik kan eventueel gebruikmaken van mijn rechtsbijstandverzekering.

Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie.

als u een rechtsbijstandsverzekering heeft dan kunt u het beste daar direct melden.

Beoordeel dit antwoord:

Als ik uw verhaal zo lees, geef ik u weinig kans. De rechtspraak gaat er namelijk vanuit dat u als verkeersdeelnemer voorzichtig bent én rekening houdt met het feit dat zaken veranderen. Wat ook lastig is, is dat de situatie ten tijde van de aanrijding, al weer veranderd is. Toon nu maar eens aan (met foto's en tekeningen en zo), dat u gelijk had en dat de gemeente wat te verwijten valt. Bovendien zult u moeten aantonen dat de gemeente als wegbeheerder de paal - hoewel die het verkeer belemmerde (en dat moet u zijn opgevallen) - voor het parkeren wel op een ongelukkige plek had neergezet. Dat zal niet meevallen, schat ik zo in, zeker nu u schrijft dat de paal op de stoep stond. In Nederland word je als automobilist geacht niet over de stoep te gaan als je aan het inparkeren bent.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de snelle reacties.

Ik heb direct na de aanrijding een foto gemaakt van de situatie, dus ook de plek waar de paal stond is duidelijk aan te tonen.

Daarnaast is het trottoir verlaagd juist om de parkeervakken te kunnen bereiken, een andere mogelijkheid om de vakken te bereiken is er niet.

Verandert dit de situatie?

Met vriendelijke groet


Dat is mogelijk. Ik zou dat inderdaad even overleggen met uw rechtsbijstandsverzekering.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag