Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb in september een beslissing gekregen dat ik een WIA uitkering krijg voor 100 procent! Nu heeft mijn ex werkgever uiteraard bezwaar aangeteken! Kreeg een brief van een of ander raar buro advocaten kantoor dat ze inzage in mijn medische gegevens wilde en ik dat verplicht was om te geven! Ik heb nooit van dat kantoor gehoord dus nog niet gereageerd! UWV heeft mij een brief gestuurd dat mijn ex wergever bezwaar heeft ingediend en dat het UWV me zal bellen! Moet ik dit gesprek afwachten? En ben ik verplicht mijn medische gegevens aan dat kantoor die zoals ze beweren voor mijn ex wergever handelen?
Grt Ronald

Is het een advocatenkantoor? Of is het een juridisch adviesbureau`tje? Dat maakt vaak (veel) verschil.

U bent niet verplicht akkoord te gaan met het verzoek van de jurist. Het UWV zal u vragen of u akkoord gaat? In sommige gevallen zal het UWV, ook wanneer u niet akkoord gaat, de gegevens verstrekken. Dat moet dan wel een bonafide rechtshulpverlener zijn. Ook moet de werkgever als belanghebbende aangemerkt worden.

Ik adviseer u om zelf ook een advocaat in te schakelen. Neem dan wel een advocaat, die aangesloten is bij de Specialisatievereniging Sociaal Zekerheidsrechtadvocaten (SSZ), b.v. mij. Vaak is het eerste gesprek gratis (max. half uur), zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag