Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


ik heb in mei door persoonlijke omstandigheden met teveel
alcohol op een lantaarnpaal geraakt. Als ik die paal niet had geraakt was ik er nu niet meer geweest. ik ben toen met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Mijn rijbewijs werd ingenomen door de politie.
Ik heb mij toen ziekgemeld op mijn werk en niet eerlijk verteld waarom ik ziek was en ben daardoor ontslagen.
Ik ben vrachtwagenchauffeur. na een week kreeg ik mijn rijbewijs terug. en 2 maanden later is hij ingevorderd door het cbr. nu heb ik dus weer geen rijbewijs en kan ik niet werken. dus ik heb een ww uitkering maar ik heb mij daar ook ziekgemeld omdat ik enorm in de put zit.
Ik ben al twintig jaar vrachtwagenchauffeur en ik heb geen een overtreding begaan nu dus een hele grote, waar ik heel veel spijt van heb maar dat is niet meer terug te draaien. mijn promillage was 2.9 heel hoog dus. mijn hele toekomst is nu weg omdat ik niet meer kan werken zonder rijbewijs en mijn huis niet meer kan betalen en straks ook de alimentatie voor mijn kinderen niet meer. Over 4 weken krijg ik antwoord van het CBR wat er uit hun onderzoek is gekomen en dan moet ik ook nog voorkomen bij de officier van justitie.
Zijn er geen uitzonderingen om toch je rijbewijs voor je werk terug te krijgen.

Uitzonderingen zoals je zo zou opsommen in/uit de wet, zijn er niet. Maar de strafrechter moet rekening houden met de persoonlijke omstandigheden van de dader en ook moet de strafrechter rekening houden met de omstandigheden van het geval. Ook moet rekening gehouden worden met uw strafblad. Dat u vrachtwagenchauffeur bent, speelt mee. De rechter zal rekening moeten houden met het feit dat het om uw broodwinning gaat. Het is zeer wel aan te bevelen dat u een advocaat inschakelt. Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen. Voor de procedure bij het CBR zal wel een ongeldigheidsverklaring of een EMA-cursus in het verschiet liggen. Dit staat los van de strafzaak. U bent dus om het kort te zeggen aan twee kanten in gevaar.

Beoordeel dit antwoord:

Waarschijnlijk heeft u een Oproeping OM-zitting ontvangen. U dient zich dan op de in uw brief aangegeven datum en tijdstip te melden bij de balie van het gerechtsgebouw. Neem een identificatiebewijs mee en zorg ervoor dat u op tijd bent. U wordt namelijk voordat u naar binnen mag gefouilleerd en gecontroleerd. Vervolgens wordt u door de officier van justitie opgeroepen. In de zaal is naast de officier een griffier aanwezig. De griffier noteert alles wat er tijdens uw verhoor wordt gezegd.

De officier zal u verschillende vragen stellen over het strafbare feit waarvan u wordt verdacht. Op basis van dit verhoor en uw verdediging zal de officier van justitie u een strafvoorstel doen (strafbeschikking). De officier kan en mag u niet schuldig verklaren. Dit kunnen alléén rechters doen.

Wij adviseren bij een OM-zitting om altijd een advocaat te raadplegen. Rechters en officieren van justitie hanteren namelijk verschillende richtlijnen die de hoogte van de straf bepalen. Het is belangrijk dat u wordt bijgestaan door iemand die beide richtlijnen kent. De advocaat kan u vertellen of de straf die de officier voorstelt gunstig is of dat u beter naar de rechter kunt gaan. Deze informatie is onmisbaar om een goede beslissing te kunnen nemen ten aanzien van het wel of niet accepteren van het strafvoorstel.

Beoordeel dit antwoord:

Nog een aanvulling: met dit promillage zult u van het CBR waarschijnlijk meer te verduren krijgen, zoals een alcoholslot en de daarmee verbonden onderzoeken (naar rijgeschiktheid, alcoholisme). Ik raad u nadrukkelijk aan een advocaat in de arm te nemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag