Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb in 1980 een huis gekocht samen met mijn vader. Deze huis is jaren geleden al afbetaald en eigendom van ons beiden.
Nu is het zo dat ik door een ruzie met mijn vader al 23 jaar gedwongen in een sociale huurwoning leef met mijn gezin en extra vaste lasten heb, terwijl mijn vader al die jaren profijt heeft gehad van de woning.
Ik wil nu mijn deel van de woning verkopen maar mijn vader wil niet verkopen, hoe kan ik de verkoop alsnog bewerkstelligen of afdwingen ?

Wie is er wettelijk financieel  verantwoordelijk voor onderhoud aan de woning ? Alle geregistreerde woning eigenaren of alleen de eigenaar die het huis officieel bewoont en in gebruik heeft ?

Hoe ziet het erfrecht eruit van deze woning als je naast een zoon ook een mede eigenaar bent van de woning ?

U kunt verkoop afdwingen ( vervangende toestemming rechter eventueel )maar u bent als eigenaar ook gehouden tot het groot onderhoud van opstal en tevens de verzekeringen en vaste gemeentelijke lasten. Uit de geschiedenis kan een andere verdeling worden begrepen. In een erfenis erft u niet uw eigen deel maar het deel van uw vader wast aan als er verder geen erfgenamen zijn,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Maar mijn vader heeft al de jaren dat ik er niet woonde het woongedeelte van mij verhuurd aan derden en hier huurgeld voor opgestreken. Dat overstijgt het bedrag van opstal, gemeentelijke lasten en verzekeringen drievoudig. Daaenaast heeft zijn houding mij gedwongen een sociale huurwoning te gaan nemen, de kosten die ik hierbij heb moeten maken aan het betalen van huur zijn ook gigantisch over 23 jaar gezien. Hij heeft mij en mijn gezin weggepest.


Ja ik begrijp het maar u heeft ook voordelen als toeslag . U heeft verplicht een advocaat nodig en een huis met een zittende huurder is minder waard en de huurder kan er ook niet zomaar uit. Ook daar moet u iets aan doen want u had toestemming voor verhuur moeten geven.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De voordeel als huurtoeslag heb ik jammer genoeg geen recht op. Het inkomen op mijn woonadres is hoger dan de wettelijk vastgestelde norm. Ik heb een gehandicapte zoon van 30 jaar die een Wajong uitkering krijgt, hierdoor loop ik dus de voordelen van bv de huurtoeslag mis helaas. De huurder is er inmiddels uit omdat de Gemeente een onderzoek heeft gedaan op het adres naar illegale bewoning. Daar bleek dus dat mijn vader zonder mijn toestemming 6 andere personen op het adres had ingeschreven. Ik ben bij de gemeente geweest en deze geven aan dat hij als eigenaar het recht heeft om eenzijdig toestemming te geven tot het inschrijven van medebewoners, hoe krom is dat. Hij maakt de fouten eenzijdig maar ik moet er met hem samen voor opdraaien wanneer er een boete komt ? Dan had je me eerst ook moeten vragen om mijn toestemming vind ik.

Dank u wel voor uw tijd en antwoorden mevrouw Ferwerda.


Dat inschrijven moet u even los zien van het actief verhuren ( bezwaren van het goed in gemeenschap/ het huis ) U hebt een advocaat nodig gezien de waarde van de vordering omdat u moet procederen bij een rechtbank. Wat niet direct misschien nodig is als uw vader eerst wordt aangeschreven om uit eigen beweging het huis te gaan verdelen en alle acties die daarvoor nodig zijn.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag