Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Ik heb iemand op Facebook uitgescholden. Dit was vorig jaar rond deze tijd. Nu kreeg ik een brief voor een gesprek met de politie. Nu vroeg ik mij af of de tegenpartij ook strafbare feiten heeft gepleegd.
Hij eist verschillende bedragen, 1e bedrag was 150 euro, een dag later werd het opeens 1300 en later nog een ander bedrag. Ook eist hij dat ik mijn werkgever een excuusbrief schrijf.
Ook heeft hij mijn werkgever gebeld, mijn werkgever heeft er niets mee te maken. Volgens mij is dat Smaad.
Hij neemt nu gewoon het recht in eigen hand. Hij wil dat ik allerlei handelingen doe.
Ik heb al een excuses gemaakt op zijn Facebook en heb hem zowel mondeling als schriftelijk al excuses gemaakt.

In beginsel maakt het voor uw strafbaarheid niet uit of iemand anders ook een delict pleegt. U kunt gewoon voor de belediging vervolgd worden. Indien dat gebeurt, raad ik u ten zeerste aan om contact met ons op te nemen.
Ten aanzien van de schadevergoeding die gevorderd wordt: een bedrag van 1300 euro komt op mij wat hoog over. Ik weet natuurlijk niet wat er gezegd zou zijn, maar dit is wel een erg hoog bedrag voor een beledigende opmerking via Facebook. Indien gewenst kan ik de vordering tot schadevergoeding voor u bekijken en beoordelen.

Dat de ander contact opneemt met uw werkgever kan inderdaad smaad opleveren. Of u daar met enig resultaat aangifte van kan doen, hangt af van een aantal factoren. Belangrijk daarbij is of u kunt aantonen dat er contact is geweest en wat er is gezegd of geschreven.

Ik hoop dat ik u hiermee op weg heb geholpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag