Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb huurders gehad in mijn appartement en deze hebben schade gemaakt. Zij beweren dat dat er allemaal al zat, maar wij hebben een inventarislijst afgetekend en daar was overeengekomen dat alles in goede conditie was... Ook hadden ze dat dan volgens mij moeten melden? Ook beweren ze dat nu ze het schoongemaakt hebben er geen schade meer is, maar door het nooit schoonmaken is het metaal gaan roesten en de kozijnen van de douche bladdert af.. Daar is maar 1 mogelijkheid voor; vervangen,.. Hoe doe je dit gesprek, want het is nu touwtrekken..

En voor wie zijn de kosten van het installeren? Het betreft namelijk een douchedeur en een wastafelmeubel. Die kan ik niet zelf ophangen en aansluiten en hier moet dus een loodgieter voor komen.

U hebt een inventarisatielijst met een schadestaat die u tegen de huurder kunt gebruiken om uw gelijk te halen. De huurder zal dan op zijn beurt met tegenbewijs moeten komen. De schade aan de douchedeur en wastafelmeubel zal in dezelfde staat terug gebracht moeten worden zoals bij aanvang huur, behoudens slijtagesporen. De installatie hoort bij het herstel indien dit niet anders kan. De huurder zal dit dan ook voor zijn rekening moeten nemen. Voor verdere hulp kunt u desgewenst direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag