Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


ik heb het volgende probleem, mijn vriendin is 17 jaar. en in verwachting van een kleine, nu heeft ze het vandaag met mij uitgemaakt en aangegeven dat ik ze niet wil dat ik erkent word als de vader. Wat kan ik hier tegen doen. want vrijwillig meewerken wil ze niet, ze staat op dit moment nog onder bijzondere curatele, dat loopt tot der 18e op het moment dat de kleine geboren word in begin juni is ze al 18, graag wil ik gezamenlijke ouderschap. en erkent worden als vader.

U kunt via een advocaat een verzoek bij de rechtbank indienen voor vervangende toestemming voor erkenning en (indien u meerderjarig bent) gezag. De moeder krijgt automatisch gezag over het kind omdat zij meerderjarig is op het moment dat het kind wordt geboren. U zou dan gezamenlijk gezag aanvragen. Indien u dit wenst, kunt u hiervoor contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Indien zij niet wenst mee te werken, zult u inderdaad een advocaat in de hand moeten nemen die namens u een verzoekschrift kan indienen bij de rechtbank waarin u alsdan de rechtbank vraagt vervangende toestemming te verlenen zodat u het kind alsnog kunt erkennen. Ook zal er een procedure moeten worden opgestart waarin u verzoekt dat u naast de moeder van het kind met het ouderlijk gezag over het kind zal worden belast. Deze verzoeken moeten door een advocaat worden ingediend. Desgewenst kan ik u hierin bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag