Stel vraag

Particulier


Ik heb enkele maanden geleden een klassieke aanrijding met mijn auto gehad. Ik stond stil voor een zebrapad en de persoon achter mij reed achterop mij. Samen hebben we een schadeformulier ingevuld met de betreffende schade en toedracht. Tenslotte deze gezamenlijk ondertekend. Ik ben WA+ verzekerd en blijkbaar schiet een verzekeringsmaatschappij het geld voor de gelede schade dan niet voor wat wel gebeurd als je all risk verzekerd bent. Hierdoor moet ik eerst de schade laten repareren en zelf betalen. Pas nadat de tegenpartij schuld bekend wordt mijn schade vergoed. Aldus mijn tussenpersoon EN mijn rechtsbijstandsverzekering.
Nu blijkt dat de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij maar niet het schadeformulier van hun cliënt (mijn tegenpartij) toegestuurd krijgt. Hierdoor duurt het dus al weken zonder dat ik enige reactie krijg en dus is er nog steeds geen schuldbekentenis van de tegenpartij. Nu mijn vragen:
1) Hoe lang mag/kan deze situatie zich voordoen. M.a.w. hoelang mag/kan in NL de tegenpartij een zaak als dit rekken?
2) Het betreft een klassiek voorbeeld is van een stilstaande auto waarbij de tegenpartij achterop rijdt, en waarbij de tegenpartij schriftelijk op het schadeformulier aangeeft dat hij/zij inderdaad achterop reed terwijl zijn/haar voorganger stilstond. Is het dan niet gewoon een “probleem” tussen 2 verzekeringsmaatschappijen waar ik als klant geen “last” van behoor te hebben? Waarom legt mijn tussenpersoon het bij mijn rechtsbijstandverzekering en zegt mijn rechtsbijstandverzekering dat het zolang duurt omdat de tegenpartij maar niet reageert?

Het kan toch niet zo zijn dat je, bij een klassiek geval als deze, maanden (jaren?) op je geld moet wachten omdat de tegenpartij zogenaamd zijn/haar schadeformulier maar niet inzendt?

Helemaal met u eens. Uw rechtsbijstandsverzekering moet gewoon meer van zich afbijten. Uitgaande van uw verhaal is de zaak simpel en moet de tegenpartij en dus zijn verzekeraar gewoon betalen. Zeker als er een duidelijk schadeformulier is. Dus mijn advies een ingebrekestelling sturen naar de verzekeraar met een termijn van 14 dagen om te betalen en aanspraak maken op betaling van de wettelijke rente en de buitengerechtelijke kosten. Als ze niet betalen na 14 dagen een conceptdagvaarding toesturen met de eis om binnen een week te betalen. Betalen ze dan nog niet gewoon dagvaarden en de kosten daarvan op hen verhalen. Als u het niet eens bent met de werkwijze van de rechtsbijstandsverzekeraar kunt u de kwestie namelijk ook op kosten van de rechtsbijstandverzekeraar aan een ander voorleggen. Als u dat wenst wil ik deze zaak wel overnemen. U kunt dan via mijn profiel op deze site met mij contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag