Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Ik heb een vraagje , een aantal maanden geleden hebben ik en de ex partner van mijn vriendin ruzie gekregen. Hij wou mijn vriendin slaan en ik heb toen geslagen met een ijzere staaf. Hij had een klein sneetje in zijn hoofd. Nu blijft hij mij en mijn vriendin lastig vallen hij bedreigt ons en stuurt mensen op ons af. Wij zijn verplicht verhuisd omdat we ons niet zo veilig voelde. Wij hebben aangifte gedaan wegens bedreigen maar deze aangifte wordt gewoon van tafel geveegd omdat ze het te druk hebben. Ik heb gehoord dat ergens in januari de zitting is wegens zware mishandeling maar ik wil toch vragen wat kan ik nu kan doen aangezien mijn aangifte van tafel wordt geveegd en ik dat toch als bewijs wil hebben dat meneer gewoon doorgaat. Is het verstandig om een advocaat te nemen ? Of wat kan ik verder doen.

Het lijkt mij in de eerste plaats raadzaam om u ter zitting bij te laten staan door een strafrechtadvocaat. Deze kan u adviseren over de mogelijkheden en ter zitting het woord namens u voeren. Een advocaat zal ingaan op juridische kwalificaties en eventuele strafuitsluitingsgronden, indien deze aanwezig zijn.

Wat betreft de aangifte; het is helaas zo dat de politie werkt met prioritering. Dit houdt kort gezegd in dat zij enkel aangiftes in behandeling nemen dit prioriteit hebben. Wat u het beste kunt doen is nogmaals contact opnemen met de politie en een gesprek aanvragen. Hierin kunt u aangeven wat uw belang is en wellicht komen er in een gesprek meerdere aanknopingspunten naar voren waar de politie iets mee kan.

Wil de politie daarna nog geen actie ondernemen en bent u ervan overtuigd dat er voldoende bewijs is? Dan kunt u een klacht indienen bij de politie of u direct richten tot de Officier van Justite. Wil ook de Officier van Justitie niet overgaan tot vervolging? Dan kunt u nog een artikel 12 SV-procedure opstarten bij het Gerechtshof.

Veel succes!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag