Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik Heb een vraag over letselschade / blijvende invaliditeit.

Mijn moeder is in 2009 gevallen door een gat in het wegdek. Destijds is er een breuk in haar pols geconstateerd en 9 weken later een breuk in haar duim. Nu 5 jaar verder en drie operaties verder, kan zij niets meer met haar duim doen en draagt zij een hand ortheze die haar duim op zn plek houd.

De gemeente is toen aanspraakelijk gesteld en heeft dit aanvaard. Voor de eerste schade "een gat in haar broek" heeft zij 95 euro gekregen. Nu blijkt na 5 jaar en 3 operaties dat zij haar duim nooit meer volledig kan gebruiken en dus blijvend letsel hieraan over heeft gehouden wat haar dagelijks functioneren ernstig beperkt.

Mijn vraag is of de gemeente verder aanspraakelijk is te stellen voor de blijvende invaliditeit, het gat in de weg is nog steeds niet gerepareerd en zit notabene voor de ingang van het medisch centrum in Oud Gastel. De gemeente is herhaaldelijk op de hoogte gebracht dat het gat nog steeds niet is gerepareerd, maar doet tot nu toe niets.

Als er een juridische procedure mogelijk is tegen de gemeente, wat is dan het stappen pan om deze aan te vangen.

Heeft de gemeente ook de aansprakelijkheid aanvaard met betrekking tot lichamelijke schade? Verder valt het me op dat er 9 weken tussen de beide letsel constateringen zit, zijn beide letsels het gevolg van de val en het moeilijke verloop het gevolg van het feit dat het tweede letsel (te) laat werd ontdekt?

Over hoeveel schade praten we?

Als aansprakelijkheid ten volle is aanvaard zou u kunnen aanvangen met het schrijven van een
brief waarin de schade uiteen wordt gezet die nu pas bekend is (geworden). Wordt niet alle aansprakelijkheid aanvaard of is deze nog niet gevestigd, dan zou dat alsnog bij brief moeten gebeuren.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De gemeente heeft de volledige aansprakelijkheid aanvaard dus ik neem aan ook die met betrekking op lichamelijk letsel.

Haar hand is direct in het gips gegaan en na 6 weken gips en 3 weken fisiotherapie bleek het nog steeds niet in orde, toen zijn er opnieuw foto's gemaakt waaruit bleek dat ook haar duim was gebroken door de val en dat door de complexe breuk het bot wat gebroken was, niet doorbloed is geweest.


De huishoudelijke handelingen, zichzelf aankleden, afdrogen na he douchen ect ect. kan zij niet meer. Zelf eten klaar maken, strijken bij alle huishoudelijke handelingen heeft zei hulp nodig.


Reactie van de vraagsteller

De gemeente heeft de volledige aansprakelijkheid aanvaard dus ik neem aan ook die met betrekking op lichamelijk letsel.

Haar hand is direct in het gips gegaan en na 6 weken gips en 3 weken fisiotherapie bleek het nog steeds niet in orde, toen zijn er opnieuw foto's gemaakt waaruit bleek dat ook haar duim was gebroken door de val en dat door de complexe breuk het bot wat gebroken was, niet doorbloed is geweest.


De huishoudelijke handelingen, zichzelf aankleden, afdrogen na he douchen ect ect. kan zij niet meer. Zelf eten klaar maken, strijken bij alle huishoudelijke handelingen heeft zij hulp nodig.


Wenst u uw moeder eerst van harte beterschap.

Als de gemeente de aansprakelijkheid heeft aanvaard, dan is dat in principe voor alle schade. De vraag is daarbij vooral hoe de aansprakelijkheid door de gemeente is erkend.

Het kan echter wel zo zijn dat de rechten van uw moeder verjaard zijn. In artikel 310 lid 5 van boek 3 van het Burgerlijk Wetboek staat een verjaringstermijn van vijf jaar opgenomen. Deze termijn ziet heel specifiek op letselschades.

Mogelijk zou er bij de gemeente nog wel op redelijkheid en billijkheid kunnen worden aangedrongen. Immers de gevolgen zijn zeer fors zo begrijp ik.

Als u wilt, stuurt u mij de brief van de gemeente toe, dan kan ik voor u bekijken wat de mogelijkheden zijn. Ik werk overigens vanuit Breda, dat is relatief in de buurt voor verder contact.

Beoordeel dit antwoord:

Als gemeente aansprakelijkheid heeft erkend, dan moet zij ook alle schade betalen die het gevolg is van het ongeval en het daardoor ontstane letsel. Die schadevergoeding betreft ook - bijvoorbeeld - de kosten die zij in verband met huishoudelijke hulp moet maken.
Het is wel van belang om te weten wanneer uw moeder voor het laatst contact hebt gehad met de gemeente. Er geldt namelijk een verjaringstermijn van 5 jaar. Aangezien het ongeval in 2009 is gebeurd en de schade aan de broek mogelijk ook in 2009 is vergoed, kan het zijn dat er sindsdien meer dan 5 jaar zijn verstreken. Het is dan belangrijk dat de verjaring wordt gestuit. Ik kan u daar bij helpen. U kunt daarvoor contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Stuiting van verjaring wordt gecombineerd in de brief die uw moeder (laat ) schrijven met als doel een deel van de schade alsnog vergoed te krijgen zonder dat er direct rechtszaken aan te pas komen. Dit is mogelijk maar dient wel snel te worden opgestart. Wellicht is een beetje hulp van een jurist dan een goed idee. U mag mij direct benaderen.

Beoordeel dit antwoord:

Wat vervelend voor uw moeder en ik hoop dat de hand toch, al is het niet volledig, nog hersteld.

Als de gemeente aansprakelijkheid heeft erkend dan dient de gemeente ook alle schade te vergoeden. Ik ben gespecialiseerd in letselzaken en ben graag bereid om gratis en vrijblijvend deze zaak te bekijken en te proberen de zaak op te lossen. U kunt rechtstreeks met mij contact opnemen als u van mijn aanbod gebruik wilt maken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag