Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een vraag naar aanleiding van het volgende; mijn ex werkgever is vreemdgegaan met een collega en dit is naar buiten gekomen binnen de organisatie. Na flink wat beschuldigingen die op niets zijn gebaseerd heeft hij besloten om het contract te ontbinden. We hebben dit met een advocaat besproken en een ontslagvergoeding is geregeld. Nu kom ik er achter dat deze beste man racistische en discriminerende uitingen heeft gedaan en deze zijn door een ex-collega aan mij overhandigd. Ze staan namelijk zwart op wit. Kan ik hierover procederen?

Mvg

Wat een onprettige situatie moet dit voor u zijn. De vertrouwensband tussen u en werkgever is geschaad, en er is geen werkbare situatie meer.

U kunt bij de kantonrechter verzoeken om de arbeidsovereenkomst te laten ontbinden, en u een ontslagvergoeding toe te kennen. Alle verwijtbaarheid voor het moeten staken van de arbeidsovereenkomst ligt bij werkgever. Afhankelijk van uw leeftijd en de periode dat u heeft gewerkt bij werkgever kan deze vergoeding aardig oplopen.
Om een procedure te voorkomen is het in sommige gevallen ook mogelijk om een schikking te treffen door middel van beeidinging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden, door middel van een vaststellingsovereenkomst. Hier kan ook een hoge ontslagvergoeding in worden bedongen.

Mocht u hier hulp bij willen kunt u altijd contact met mij opnemen, ik help u graag.

Met vriendelijke groet,

Rachelle Cornegé

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag