Stel vraag

Particulier


ik heb een vraag,
me vriendin die heeft een probleem met der ex over spullen en over geleende bedragen.
der ex die wilt al zijn spullen terug maar beseft niet dat die nog een schuldenlijst heeft staat zwart op wit beiden ondertekent dat dat in de tijd gewoon terug word betaald.
nou is mijn vraag ken je daar tegenin gaan om zijn spullen vast houden tot dat die alles terug heeft betaald als een soort van deking.
gaat niet over 5 euro maar over 3000 euro totaal
en als je dat tegenover elkaar afweegt dan valt zijn spul in het niks het gaat over een lamineer machine die je voor totaal 5 euro bij de action ken kopen.
ken je met deze situatie een advocaat inschakelen?

U kunt in dit geval schriftelijk aan deze ex mededelen dat deze de goederen niet eerder terug ontvangt dan dat deze de openstaande vordering betaald binnen een aanzienbare tijd. U beroept u dan op het retentierecht (Dit betekend goederen onder u houden tot de schuldenaar betaald heeft) U kunt in de brief duidelijk aangeven dat wanneer hij dit niet kan u de vordering uit handen zult geven en of over gaat tot verkoop van de goederen. Indien u verdere hulp en of advies wenst mag u altijd contact opnemen. Let wel op dat alles via de juiste we loopt aangezien u anders aansprakelijk kunt worden gesteld voor geleden schade.

Beoordeel dit antwoord:

Uw vriendin zou een advocaat kunnen inschakelen omdat zij dus kennelijk een vordering heeft op haar ex-partner. Het lijkt mij een opeisbare vordering, maar omdat goed te kunnen beoordelen zal ik de betreffende overeenkomst moeten inzien. Uw vriendin doet kennelijk een beroep op retentierecht en dat lijkt mij vooralsnog gerechtvaardigd.

Beoordeel dit antwoord:

Uw vriendin kan gebruik maken van het zogeheten retentierecht, zij houdt dan ter zekerheid de zaken die net in haar eigendom zijn bij zich uit houderschap . Ik kan uw vriendin verder helpen met het schrijven van een brief op basis van wet en regelgeving met daarin een vrij strenge reactietermijn en eventueel het aanbieden van een betalingsregling.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag