Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


ik heb een vraag als iemand bijna drie jaar geleden bij een zelf doding is geweest haar een nacht alleen heeft gelaten toen ze over leden was smorgens terug is gegaan en valse verklaringen af heeft gegeven kan hij dan nog vervolgt woorden deze zelf moord was al van te voren geplant ze woonde ook niet samen ik wist er van maar pas toen zij over leden was wilde de ambulance bellen maar dat mocht ik niet mijn vraag is ben ik dan mede plichtig en kan ik hier nog aan giften van doen want die persoon die er bij is geweest heeft alle tijd gehad om bewijs te vernietigen ????????????

Beste,

Uit het verhaal zoals u nu schetst, zou er sprake kunnen zijn van een aantal strafbare feiten, waaronder hulp bij zelfdoding en het afleggen van een valse verklaring.
Het staat u altijd vrij om aangifte te doen. Of er iets met de aangifte gebeurt hangt af van de vraag hoeveel bewijs er verder is.
Dat het al 3 jaar geleden is maakt in principe niets uit, behalve dat het moeilijker is om bewijs te verzamelen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

weet zeker dat het zo gegaan is , want als ik valse aan giften ga doen hang mij ,een straf boven het hooft , en als het goed is moet er toch een rapport gemaakt zijn ,bij de mensen die die haar naar de melding . en een verklaring ????????????? en ben ik ook schuldig omdat ik het wist en niks gedaan heb .alleen de zelf moord dat die geplant is wist ik niks van .en ben pas op de avond gebeld naar dat ze is over leden , dus mijn vraag is ben ik ook ergens schuldig aan


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag