Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


ik heb een voorstel gedaan aan een gerechtsdeurwaarder dat ik het gehele bedrag incl. buitengerechtelijke kosten onder protest betaal, mits dit geschiedt tegen finale kwijting tussen partijen over en weer en beƫindiging overeenkomst.
in een mail bevestigt de deurwaarder via zijn incassomedewerker dat zijn client akkoord gaat met de finale kwijting, maar deze niet wil ondertekenen. Over de beeindiging van de overeenkomst wordt niet gesproken.
De ondernemer wil dus niet tekenen. de deurwaarder zegt dat hun mail geldt als akkoord van hun client, omdat zij gemachtigde zijn.
Mijn vraag is: mag ik zodanig vertrouwen op een mail van een deurwaarder, die niet ondersteunt wordt door ander bewijs, dat partijen niets meer van elkaar zullen vorderen?
Daarbij is van belang dat het gevraagde bedrag, dat dus neergelegd is bij de deurwaarder, een deelbedrag is van een overeenkomst. Ik heb de samenwerking met de ondernemer opgezegd, vanwege gebreken en schade door deze ondernemer. Ik had al 50% aanbetaald. Ongeveer de helft van het werk is niet uitgevoerd en geleverd. Ondernemer vordert via gerechtsdeurwaarder betaling van 28% van de overige 50% van de offerteprijs. de schriftelijke onderbouwing voor deze vordering wordt niet getoond. ik heb niet kunnen controleren of dit werkelijke kosten zijn.

In principe zou u kunnen vertrouwen op de e-mail van de deurwaarder, voor finale kwijting is niet vereist dat partijen dit ondertekenen.

Wat mij wel tegen het hoofd stoot, is dat u zegt dat u een overeenkomst heeft die niet geheel naar behoren is uitgevoerd. Wellicht heeft u juist een vordering op de wederpartij (wegens wanprestatie). Ik raad u aan om juridisch advies in te winnen, zodat rekening kan worden gehouden met alle van belang zijnde stukken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag