Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik heb een vast contract van 32 uur en als bijlage een tijdelijk contract tot 1 september voor 2x 16 uur omdat ik binnen het bedrijf tijdelijk 2 functies bekleedt van ieder 16 uur. Vanwege een vacaturestop, opgelegd door de raad van bestuur, wil mijn leidinggevende nu een tijdelijk contract aanbieden voor de tijdelijk ingevulde functie (weer als bijlage op het huidige vaste contract) tot 31 december 2012 met een begeleidende brief dat ik daarna een vast contract aangeboden krijg. Deze wordt echter niet ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur, die het contract mede tekent, maar wel door mijn twee leidinggevenden daartussen (waarvan er 1 ook onder het contract staat). Dit om mij te behouden voor die functie waarvoor ik tijdelijk ingezet ben en waarbij mondeling door de leidinggevende was beloofd dat dit na 1 tijdelijke periode vaste uren zouden worden.
Is deze brief dan rechtsgeldig en kan ik me op 1 januari 2013 beroepen op de brief en een vast contract afdwingen?

Het handelsregister van de Kamer van Koophandel is doorslaggevend over de vraag wie van uw werkgever bevoegd is uw arbeidscontract voor akkoord te ondertekenen.

Indien iemand anders namens uw werkgever uw arbeidscontract ondertekent dan is uw werkgever hieraan ook gebonden indien u erop mag vertrouwen dat degene die blijkens het handelsregister tekeningsbevoegd is hiermee heeft ingestemd. Hiervan kan bijvoorbeeld sprake zijn als u uw werkzaamheden binnen dat bedrijf aanvangt en hij hiertegen geen bezwaar maakt. U mag er dan op vertrouwen dat hij hiermee heeft ingestemd.

Indien degene die namens uw werkgever het arbeidscontract tekent achteraf onbevoegd blijkt te zijn geweest in weerwil van zijn uitlating dat hij daartoe wel bevoegd was dan zult u doorgaans ook die persoon rechtstreeks op de nakoming van uw arbeidscontract kunnen aanspreken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag