Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb een twee onder een kap woning. Mijn kant ziet er prima onderhouden uit. Maar bij mijn Buurman, is dat helaas niet zo. Vooral de achterkant van zijn huis vertoont grote scheuren in de gevel. Mijn buurman woont er zelf niet maar verhuurt het aan kamerbewoners wat op zich wel goed gaat, weinig overlast etc. dit even ter informatie. Wat mij zorgen baard is dat als de scheuren groter worden en de boel gaat verzakken hij mij meetrekt (twee onder een kap) in de ellende. Ik heb hem daar al eerder op aangesproken maar er zit geen schot in de zaak. hoe kan ik hem daar dwingender op aanspreken?

Met vriendelijke groet.

P.S. Wat ook een rol gaat spelen is dat we van plan zijn om, op kort termijn, het huis te gaan verkopen.

In antwoord op uw vraag het volgende;

De eigenaar van de woning heeft een verplichting om een 'gebrek' aan een woning te verhelpen, als dat toekomstschade kan opleveren. Zodoende, is het raadzaam om de eigenaar van de woning daar op aan te spreken.

Mocht u nadere info wensen dan mag u direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik begrijp uw probleem, maar er is helaas niet veel aan te doen als u niet kan aantonen dat het laten voortbestaan van de schade, schade aan uw woning veroorzaakt. Dat er sprake is van scheurvorming is daarvoor onvoldoende bewijs.

Op grond van het Bouwbesluit moet een woning wel aan bepaalde sterkte-eisen voldoen. U zou eventueel contact kunnen zoeken met de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van uw gemeente, met de vraag of die eens poolshoogte kan nemen. De gemeente is verantwoordelijk voor het toezicht op de technische staat van gebouwen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag