Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een schuld bij een bedrijf lopen, waar ik voor gewerkt heb. Ik zou volgens hen teveel salaris ontvangen hebben, ik vind van niet. Ik heb dit aangevochten voor de rechter, helaas verloren.
Nu moet ik beginnen met terugbetalen vanaf deze maand, maar het bedrijf is vorige maand failliet verklaard. Wat heeft dit nu voor gevolgen voor mij? Moet ik nog wel terugbetalen?

Ja, u moet nog steeds terugbetalen want als hett bedrijf failliet is verklaard wordt er een curator benoemd en die gaat proberen zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de schuldeisers. Dus als u niet betaald zal de curator waarschijnlijk bij u aankloppen om het bedrag te innen. U zou natuurlijk het risico kunnen nemen dat de curator deze vordering toevallig over het hoofd ziet maar realiseert u zich wel dat u dan misschien extra kosten, zoals rente, verschuldigd bent.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik betaal het nu via Flanderijn af, dus dan denk ik, dat ik dat beter kan doen, omdat ik anders de kans loop, dat het bedrag alleen maar hoger wordt?


Ik adviseer u te betalen via Flanderijn tenzij u bericht ontvangt dan de curator. In dat geval moet u rechtstreeks aan de curator betalen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ok doe ik, dankuwel voor het antwoord!Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag