Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een psychologische genaamd sociale angsten (werd geconstateerd door PSYQ) ik heb moeite met nieuwe stappen te zetten of te wel werken. Door misselijkheid en black outs kan ik geen werk aan houden. Omdat ik nog steeds bij mijn ouders woon krijg ik ook geen uitkering.
Omdat ik zelf niet mij zelf financieel kan ondersteunen word het alleen maar erger. Kan mijn verzekering niet eens betalen op mijn 25 jarige leeftijd en dat komt extra zwaar aan.

Ik zou graag willen weten wat mijn opties zijn.

Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bestaat de mogelijkheid om in de Sociale Werkvoorziening te werken. Deze is bedoeld voor mensen die door een lichamelijke en/of, in uw geval, psychische aandoening niet op de reguliere manier een baan kunnen vinden of vasthouden. In de Sociale Werkvoorziening wordt het werk op uw niveau aangepast.
Om te mogen werken in de sociale werkvoorziening dient u wel in het bezit te zijn van een indicatie Wet Sociale Werkvoorziening. Deze kunt u krijgen onder de volgende voorwaarden:

• U heeft een handicap waardoor u niet in een gewone baan kunt werken.
• U kunt wel werken in een aangepaste omgeving.
• U bent in staat om regelmatig te werken.
• U wilt zelf graag een baan.
• U staat ingeschreven bij UWV.

Vervolgens gaat de gemeente(of een door de gemeente speciaal daarvoor opgerichte organisatie) opzoek naar een baan voor u. Het kan zijn dat hiervoor een wachtlijst is waardoor u even zult moeten wachten.

Mocht bovenstaande u aanspreken, dan adviseer ik u om contact op te nemen met het UWV om nadere informatie aan te vragen met betrekking tot de aanvraag van de indicatie.
Veel succes.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag