Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik heb een pakketje besteld van 130 euro. De verzender heeft deze verstuurd en de vervoerder heeft het pakketje afgeleverd bij de buren. Nu wil ik het pakketje ophalen en zegt degene die het aangenomen heeft dat het pakketje verdwenen is. (is een huis met kamerbewoning). Ik heb niets ontvangen, wie is er nu verantwoordelijk voor mijn pakketje. Ik wilde hier aangifte van doen maar kwam niet verder.

Ik ga er van uit dat de verzender de vervoerder heeft gekozen en gecontracteerd en dat u er niet meer ingestemd heeft dat het pakket bij de buren bezorgd mocht worden. Dan is de verzender (webwinkel)er aansprakelijk voor dat het pakket ook bij u afgeleverd wordt. Dus verzender aanspreken. Een voorbeeld van een ingebrkestelling staat bij de standaarddocumenten.

Beoordeel dit antwoord:

U heeft een overeenkomst met de verzender van het pakketje en niet met de vervoerder. De verzender dient er zorg voor te dragen dat het pakketje wordt afgeleverd. Dit kunnen ze doen per post of door het zelf te bezorgen. Dat het pakketje bij de buren is afgeleverd en onvindbaar is, is voor risico van de verzender. (de verzender kan waarschijnlijk de vervoerder aansprakelijk stellen, maar dat is een andere vraag)
U heeft dus nog steeds recht op levering van het pakketje.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag