Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Ik heb een paar maanden geleden een boete gehad van ander half jaar geleden en ik weet er niks van maar nu heb ik een deurwaarder gehad en is het bedrag met 200 euro verhoogd. Ik ben zelf nog minderjarig mijn vraag was dus of ze hier recht op hebben ?

U dient iets specifieker te zijn. Minderjarigheid heeft namelijk niet altijd het gevolg dat u niet aangesproken kunt worden voor handelen of nalaten.
Het feit dat een boete/vordering verhoogd wordt door de deurwaarder is gelegen in de verhoging van de boete/vordering met deurwaarderskosten en wettelijke renten.

Neem gerust contact op, zodat ik de vraag beter kan beantwoorden.
Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

De vraag is wanneer je de feitelijke bekeuring hebt ontvangen. Normaal kan je binnen een bepaalde periode bezwaar aantekenen. Heb je dat niet gedaan, dan is de boete 'onherroepelijk'. Dat betekent dat hij vast staat en dat je hem moet betalen.Als je hem dan vervolgens niet betaald, kan het inderdaad gebeuren dat een deurwaarder wordt ingeschakeld.
Heb je de bekeuring zelf nooit gehad of pas heel kort geleden dan staat misschien nog wel bezwaar open. Hiervoor zou ik echter met alle papieren naar een advocaat of het Juridisch Loket gaan.
Succes!

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag