Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een opdracht uitbesteed aan het bouwen van een applicatie voor Iphone en Android. De voortgang van het ontwikkelen was traag en de samewerking verliep moeizaam. Uiteindelijk was de definitieve versie, die te lang op zich heeft moeten wachten ondermaats en ben er dus ook niet tevreden over. Voor aanvang van de opdracht is er een aanbetaling gedaan van 50%. Wat zijn mijn rechten om deze terug te vorderen?

Op deze vraag is een direct antwoord niet goed mogelijk zonder aanvullende informatie betreffende de overeenkomst en mogelijke algemene voorwaarden.

Als hier geen verdere bepalingen zijn opgenomen dan komt u bij de normale procedure van:

1. schriftelijk in gebreke stellen, inclusief laaste termijn stelling
2. vorderen nakoming en/of buitengerchtelijke ontbinding
3. ontbinding via de rechter, evt schadevergoeding

Beoordeel dit antwoord:

Contract en algemene voorwaarden zijn in deze het belangrijkste aanknopingspunt, naast het wettelijk criterium dat bepaalt dat wat is gepresteert moet voldoen aan wat is overeengekomen. Als het belang materiƫel is adviseer ik u contract, AVW em de relevante correspondentie aan een advocaat voor te leggen ter beoordeling. Heel belangrijk voor u is, of er een prestatieverplichting of een inspanningsverplichting was. Moest me tijd besteden en zijn best doen of moest er op datum X een product klaar liggen met specificaties Y. Meestal geldt het eerste, en het heeft nogal invloed op uw juridische positie. Het contract er bij pakken dus!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag