Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Ik heb een ingreep gedaan in de kassa tijdens mijn werk,
nu werd mij vertelt dat er aangifte wordt gedaan tegen mij verder is er op dat moment geen politie bij gehaald. het gaat om een klein bedrag. Kan het zijn dat ik hier niks meer van hoor of krijg ik nu sowieso een strafblad?
en moet ik voorkomen?

Als je werkgever echt aangifte gaat doen, dan is de kans groot dat je vervolgd wordt.

Je kan dan een strafbeschikking krijgen, dat is een straf die opgelegd wordt door de officier van justitie, zonder dat er een rechter aan te pas komt. De officier kan je met die beschikking een geldboete of een taakstraf opleggen. Je hebt het recht om de strafbeschikking niet te accepteren, je moet dan binnen twee weken in verzet. Je zaak zal dan voor de rechter komen. Dit klinkt nadelig, maar in de meeste gevallen straffen rechters lager. En je hebt natuurlijk de kans dat de rechter je vrijspreekt. Ook maakt het voor je strafblad niets uit. Alle strafbeschikkingen boven de 100 euro komen namelijk ook op het strafblad te staan.

De officier van justitie kan ook bepalen dat je geen strafbeschikking krijgt, maar dat je direct moet voorkomen.

Wat er ook gebeurt, het is altijd raadzaam om een advocaat te raadplegen. Je kan contact met mij (of een andere advocaat) opnemen indien je wordt uitgenodigd voor een verhoor of als je direct een strafbeschikking krijgt.

Ik hoop dat ik je vraag hiermee heb beantwoord.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag